Maak kennis met Stand Up Paddle tijdens #dvhp2011

Stand Up Paddle (SUP) is momenteel de snelst groeiende watersport ter wereld. In landen als Amerika, Autralië en Frankrijk is de sport ongelofelijk populair. Ook in Nederland zie je steeds meer suppers op het water.

Dat heeft alles te maken met de laagdrempeligheid en de veelzijdigheid van de sport. Het enige wat je nodig hebt, is een plank, een peddel en water. En dat laatste hebben we volop in Nederland.

De sport is voor iedereen, van klein tot groot, toegankelijk. De basis van Stand Up Paddle heb je al binnen vijf minuten onder de knie. Daarna kun je alle kanten op. Zowel op vlak water als op zee.

Bijkomend voordeel: tijdens het suppen wordt iedere spier in het lichaam gebruikt om vooruit te komen en in balans te blijven. Intensief peddelen levert dus ook meteen een complete workout op.

Kom kennis maken met Stand Up Paddle tijdens de Dag van het Park op zondag 29 mei 2011. Supsurfing.nl helpt je graag op weg. Er zijn diverse boards aanwezig om Stand Up Paddle zelf uit te proberen (zwemdiploma verplicht). De locatie is bij WSV Zegerplas.