Nieuwe website

Zoals jullie misschien hebben gemerkt hebben we sinds een dag of 2 een nieuwe website en missen we wat oude berichten. 

De technische mensen vinden het eigenlijk al een jaar of 2 tijd voor een nieuwe website. De oude werkte wel, maar op een mobiele telefoon of tablet liet het te wensen over. Tevens was het onderhoud er van ook nog best wat werk. Maarja ondanks dat er al even over gedacht werd, was de tijd er toch niet helemaal voor vrij gemaakt om ook daadwerkelijk wat nieuws te ontwikkelen.

In mei is de oude website nog gemigreerd naar een nieuwe techniek. Hierbij is van alles (onderwater) verbeterd, maar helaas de backup van data even vergeten. Dit is ook de reden dat we wat inhoud op de nieuwe site missen. Eind november is namelijk de server 'gecrashed' waarop ook de website stond van onze vereniging.

Omdat er toch al gedacht werd over een nieuwe site hebben we meteen maar een nieuwe site opgetuigd. De data van de oude site is met een oudere backup omgezet naar het nieuwe systeem. 

Dit nieuwe systeem is gericht op eenvoudigheid, snelheid en schaalbaarheid. De functionaliteiten zijn iets minder, maar de eenvoud en snelheid van de website is een stuk verbeterd. Mooi voordeeltje is, dat de nieuwe website ook goed schaalt op kleinere schermen die toch steeds vaker gebruikt worden.

De komende tijd zullen we uiteraard nog wat aanpassingen gaan doen aan de website zoals het logo even netjes maken, de intro tekst of aanpassen of helemaal weglaten, etc.