29 maart 2017 om 19:30 uur: gastles onderkoeling door dokter Bob

De meeste van ons herkennen het wel: je komt na een lange sessie in de winter van het water af en mag eindelijk onder die welverdiende warme douche stappen. Tijdens het douchen merk je dat je voeten beginnen te tintelen en toch wat pijnlijk aanvoelen. Misschien toch wat te lang door gevaren? Hoe zorg je er voor dat je dit de volgende keer niet meer gebeurd?

Op woensdag 29 maart 2017 beginnen we weer met de eerste training van het nieuwe seizoen. Omdat het water nog erg koud is, beginnen we nog niet direct op het water. Voor de eerste woensdagavond hebben dokter Bob gevraagd een les te verzorgen over de gevaren van onderkoeling.  Behalve arts op de spoedeisende hulp is Bob zelf ook fanatiek wind-, kite- en golfsurfer.

Bob zal natuurlijk niet alleen maar aandacht besteden aan hoe gevaarlijk onderkoeling kan zijn. De bedoeling is zeker ook om jullie tips en trucks hoe je hier verantwoord mee om kan gaan, om zo het surfseizoen juist zo lang mogelijk te maken! Een aantal onderwerpen die op de agenda staan:
- hoe houd je je temperatuur op peil
- hoe verlies je warmte
- hoe herken je onderkoeling en wat kun je er tegen doen

We beginnen de avond om half acht en het zal tot ongeveer negen uur duren.

De avond is niet alleen voor onze leden, maar voor alle surfers uit de omgeving die interesse hebben! Er zijn hier geen kosten aan verbonden.