Dagcursus 5 juli 2020

Alweer een dagcursus? Jep! Na de cursusdagen op 31 mei en 7 juni vonden wij dat we nog wel wat ruimte over hadden. Er waren nog gegadigden ook, dus er kwam nog een dagcursus.

De dag begon met wat regen, maar doordat de coronamaatregelen steeds minder worden konden we gelukkig binnen zitten voor de theorieles.

Na de uitleg binnen werd het tijd om met het buitenprogramma verder te gaan. Het was nog niet helemaal droog, maar de ergste regen was inmiddels geweken. Onder leiding van Joost en Marco werden de zeilen opgetuigd en werden de eerste pogingen gewaagd om te 'surfen' op de simulator.

Dit gaf Martin even de tijd om onze webcam te maken, zodat je vanaf thuis weer kunt kijken of de omstandigheden goed zijn om te surfen.

Na even snel een nat pak te hebben gehaald zonder zeil om vast te wennen aan de plan en het water, was het al weer tijd voor de lunch en eindelijk het surfen! De wind was hard en vlagerig, maar alle deelnemers hebben hun eerste meters kunnen varen en een aantal konden ook al zelf weer terug surfen. Lekker bezig allemaal dus!