Dagcursus 31 mei 2020

Vandaag werd op de Zegerplas onder uitstekende omstandigheden de eerste dagcursus van het jaar gegeven. De corona maatregelen maken sommige dingen wat lastig, maar op de zon en de wind hadden ze vandaag gelukkig geen enkele negatieve invloed!

11 enthousiaste deelnemers verschenen vanmorgen aan de start (spoiler: eind van de middag ook allemaal weer aan de finish). Na een korte introductie werd direct gestart met het eerste onderdeel programma van het programma: de theorie.

Na de, gelukkig korte, theorieles ging het langzaam maar zeker al wat meer naar het surfen toe. De groep werd geplitst waarna een deel naar de simulator ging en de rest ging optuigen.

Daarna uiteraard nog vice versa, want iedereen had natuurlijk de uitleg nodig op de simulator en een opgetuigd zeil.

De stemming zat er goed in. Iedereen wilde zo snel mogelijk het water op, dus daar hebben wij als trainers natuurlijk direct gehoor aan gegeven! Oke, wel nog even zonder zeil, maar we moeten nog wat te wensen overlaten voor de middag.

Na een prima lunch lekker buiten in de zon kwam dan, eindelijk, het onderdeel waar iedereen voor gekomen was: surfen! Binnen no-time vlogen de eerste deelnemers over het water. Soms zo hard, dat er niet op tijd meer afgeremd kon worden voor het riet. Gelukkig werd dat weer snel opgelost en werd iedereen door onze trainers begeleidt om zijn of haar eerste rakken over de Zegerplas te varen.

De kleine aandachtspunten werden nog even kort aangestipt bij de simulator op de kant, wat tevens een mooi moment was voor wat drinken en de hoognodige zonnebrand. Daarna werd de hele middag druk gesurft, tot een ieder voldaan terug kwam aan de kant.

Als trainers kijken we terug op een geslaagde dag. We hopen alle deelnemers komende woensdag bij de training weer welkom te mogen heten. 

Deze dagcursus zit er op, maar gelukkig hebben we de foto's nog!